Vizitează Tallin, capitala Estoniei

Tallin este o veritabilă bijuterie, o minune a Mării Baltice. Capitala Estoniei dispune de toate ingredientele necesare unui sejur memorabil: o ambianță feerică și medievală totodată în orașul vechi, un litoral mărginit de comori – plaja Pirita, fortul Patarei, portul și muzeul Seaharbour Plane – o gastronomie variată și surprinzătoare, vestigii derutante din perioada sovietică. Fără să mai punem la socoteală stilul de viață al localnicilor (baruri, calitatea vieții, wifi și spa-uri la fiecare colț de stradă). Iată de ce ar trebui să vizitezi Tallin, capitala Estoniei.

Plaja Pirita. Un golf care te invită la plajă, indiferent de anotimp. În partea de est a portului Tallin, plaja Pirita se întinde pe o suprafață de 4 kilometri până la stațiunea balneară cu același nume. Este o regiune puțin îngustă însă ideală pentru plajă sau o plimbare relaxantă. Estonienii adoră să se plimbe în această regiune. Apa este clară și limpidă.

Feerie și anii 80 în vechiul oraș. Vechiul oraș din Tallin este la doar 10 minute distanță de Seaplane Harbour. Treci pe lângă una din porțile vechiului oraș și vei avea impresia că intri într-un univers de basm: străduțe mărginite de clădiri medievale magnifice care duc spre piața Raekoja, plămânul vechiului oraș care adăpostește hotelul orașului în stil gotic, a cărei construcție a fost finalizată în anul 1404. O călătorie magnifică în anii 80.

Kalamaja, cartierul modern al orașului. La 30 de minute distanță de orașul vechi, barurile din cartierul modern Kalamaja scot la iveală o atmosferă radical diferită: fostele depozite dezafectate au fost transformate în baruri. Decorul este modern din lemn, atmosfera este călduroasă și clienții numeroși. Prețurile sunt mai mult decât rezonabile, berea de calitate.

Bulevardul Narva va fi cu siguranță pe placul amatorilor de clădiri sovietice din anii 70-80. Cea mai populară atracție este fără îndoială biserica ortodoxă impozantă, situată în mijlocul bulevardului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *