Vacanțele și concediile sunt benefice pentru sănătatea ta

Publicat pe De admin

Vacantele sau concediile sunt cele mai bune pentru sanatate. Unii medici sunt de parere chiar ca o vacanta sau un concediu odihnitor pot sa inlocuiasca chiar cel mai bun medicament din lume.

Si da, este foarte adevarat ca atunci cand plecam sa ne odihnim suntem mai lejeri, problemele noastre de zi cu zi dispar si nu ne mai gandim la nimeni si nimic, departe de toti si de toate….

Iata de ce ar trebui sa mergi si tu in vacanta mai des

Vei alunga stresul din viata ta. Agentia pentru sanatate publica face anumite recomandari pentru a alunga stresul din viata ta. Ia o pauza. Mergi la plimbare sau in excursie, fa un city trip la sfarsit de saptamana sau mergi la un film.

Si chiar este dovedit stiintific ca vacantele au un rol foarte pozitiv asupra nivelului nostru de stres sau de anxietate. Problemele de la locul de munca, stresul din trafic, problemele zilnice vor ramane astfel in spate, departe si totul merge mult mai bine cu picioarele in nisip, cu un cocktail in mana.

Vacantele ne pot ameliora starea de sanatate. Un studiu american chiar a demonstrat ca vacantele pot sa reduca riscurile de maladii cardiovasculare. Conform studiului, persoanele care merg in vacanta sau in concediu macar o saptamana pe an isi pot reduce riscul de a suferi de maladii cardiovasculare cu cel putin 30%.

Creeaza relatii umane mult mai bune si mai puternice. Printre beneficiile vacantelor putem aminti si ameliorarea calitatii raporturilor si a relatiilor umane. In general, mai relaxate, cuplurile chiar au tendinta de a-si suda sau intari relatia.

Vacanta este cea mai buna pentru sanatatea mentala. Printre beneficiile vacantelor nu putem vorbi doar despre cele pentru sanatatea fizica, ci si de cele pentru sanatatea mentala. Studiile chiar au ajuns la concluzia ca femeile care merg mai des in vacanta nu sunt atat de supuse riscurilor de suferi de depresie.

Creierul se va odihni. Creierul este un lucru formidabil, dar uneori are nevoia de a-si reincarca bateriile. Vacantele permit creierului nostru sa lase deoparte stresul si problemele zilnice, dar si sarcinile repetate pentru a se consacra unor lucruri mai relaxante.

Descoperind locuri noi si oameni noi, creierul va fi stimulat. La fel si noile activitati. Deci si el se vas simti foarte bine in vacanta.

Vacantele sunt o sursa de motivare fara pereche. Cu cat vacanta este mai aproape cu atat unele persoane sunt mai entuziaste si isi pot atinge mai usor obiectivele.

Un comentariu la „Vacanțele și concediile sunt benefice pentru sănătatea ta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *