Știi care sunt beneficiile drojdiei de bere?

În ultima vreme, drojdia de bere a invadat raioanele suplimentelor alimentare, atât pe rafturile magazinelor bio, cât și pe cele ale farmaciilor sau supermarketurilor. Dar de ce atâta vâlvă pentru un produs nu foarte popular?

Sub formă de pudră, capsule sau comprimate, drojdia de bere se poate presăra peste salate sau se poate lua sub formă se suplimente alimentare. Este bună pentru păr, unghii și neuroni și poate să facă foarte bine parte din categoria superalimentelor.

Ce este drojdia de bere?

În ciuda numelui său, drojdia de bere nu este extrasă din faimoasa băutură alcoolică. Este vorba despre o ciupercă microscopică și unicelulară, non-patogenă care permite fermentarea zaharurilor necesare fabricării alcoolului.

Drojdia de bere se multiplică la contactul cu apa sau cu zahărul, transformând acesta din urmă în gaz carbonic și apă. Din cauza absenței aerului, această ciupercă poate să producă o reacție chimică ce duce la producția de bere.

Există drojdie de bere activă care aparține familiei de probiotice și care are micro-organisme vii în materia uscată datorită procesului de deshidratare care are loc la temperaturi mici.

Dar există și drojdie de bere inactivă care a fost încălzită la o temperatură mai mare de 40 de grade, omorându-se astfel ciupercile pe care le-a conținut.

Calități nutritive excepționale. Drojdia de bere este foarte bogată în nutrienți. Este o sursă excelentă de proteine, un concentrat de vitamine din grupa B, de minerale, oligoelemente, dar și de 16 aminoacizi esențiali. Și chiar și atunci când este inactivă, aceasta își păstrează în mare parte nutrienții săi.

Care sunt beneficiile sale?

– este un anti-diareic natural.
– te ajută să regenerezi flora intestinală.
– poate întări sistemul imunitar și te ajută să lupți contra oboselii.
– ajută organismul să elimine toxinele și să lupte contra infecțiilor.
– compensează absența produselor animaliere din alimentație.
– este și cel mai bun produs pentru sănătatea părului, a unghiilor sau a tenului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *