Rodia, o comoară de antioxidanți

In sucuri, in salate sau in deserturi, rodia face parte din categoria fructelor care au vantul in pupa. Si pe langa gustul sau minunat, acidulat si plin de prospetime, aceasta are virtuti nutritionale minunate si o multime de beneficii anti-age. Descopera citind acest articol o bomba fructata, excelenta pentru sanatate.

De ceva vreme incoace, rodia s-a invitat la masa super fructelor in tendinte. Fie ca o consumam sub forma de suc, in topping pentru un avocado toast sau pentru un panacotta, acest fruct uimitor folosit inca de mii si mii de ani in Orientul Mijlociu, in America de Sud si Asia a devenit un fruct indispensabil de la masa multor persoane.

Pe langa semintele sale pline de prospetime si acidulate, rodia este un aliat de pret pentru a lupta contra diverselor maladii mai ales contra problemelor intestinale. Actiunea sa antibacteriana si antivirala ajuta la eliminare parazitilor intestinali si la restabilirea florei atunci cand aceasta este perturbata. De exemplu, atunci cand este consumata sub forma de suc, rodia poate ajuta la problemele cu constipatia, balonari sau reflux gastric. Dar si pentru a mentine sistemul digestiv intr-o excelenta stare de sanatate.

Cercetatorii testeaza beneficiile sale chiar si in anumite tratamente pentru maladiile cronice ale intestinului precum maladia Crohn.

O actiune anti-age si antioxidanta. Rodia a deventi un fruct atat de popular mai ales datorita puterii sale antioxidante, care face din ea un fruct extrem de eficient pentru a combate imbatranirea pielii. Nu este deci nicio surpriza pentru nimeni faptul ca este folosita in cremele si produsele de infrumusetare anti-age.

In plus, atunci cand se consuma cruda, rodia este o « bomba » de vitamine mai ales vitaminele B 6 si C, care au si ele proprietati anti-oxidante la randul lor. Rodia este de asemenea, o sursa de fibre si un fruct foarte racoritor. Un lucru care poate favoriza deci tranzitul intestinal.

Dar se pare ca acest fruct mai are si virtuti anti-cancer. Studiile au ajuns la concluzia ca un consum regulat de rodie poate sa incetineasca progresul anumitor tipuri de cancer mai ales cel de prostata, de colon sau de san.

Rodia este un fruct tipic de toamna. se poate consuma atat in preparatele sarate, cat si in cele dulci. Fructele grele si colorate au cel mai bun gust. Dificultatea consta insa in tehnicile de folosit pentru a o curata si a te delecta cu semitnele sale delicioase si foarte benefice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.