Nu te forța să te trezești devreme

Acum ceva timp am reușit, din păcate, să-mi dereglez programul de somn din oarecare motive, dar toate cu voia mea și ca să vă spun de la început concluzia la care am ajuns după nenumarate ori în care am încercat să mi-l restabilesc: nu vă fortați niciodată să vă treziți mai devreme decât vrea organismul vostru.

Eu adormeam de obicei pe la ora 12:00 noaptea și mă trezeam pe la 9-10 dimineața, fiind destul de odihnit. Cu timpul mai mi-au apărut unele activități și în loc să le las pentru a doua zi mai rămâneam peste ora 12:00, ajungând în câteva zile să adorm pe la 04-05:00 și să mă trezesc la orele 14-15:00, lucru ce mi se părea oribil fiindcă-mi dădea impresia că nu mai am timp să-mi fac toate activitățile dat fiind faptul că îmi trecea ziua imediat iar seara nu aveam același randament la muncă.

Trezindu-mă târziu, corpul meu își lua suficientă energie cât să nu mai aibă cum să adoarmă mai devreme așa că am încercat metoda finală de schimbare a programului. Am încercat să dorm foarte puțin cât să fiu suficient de obosit pentru a putea adormi devreme în seara următoare. Așadar am adormit pe la ora 4 și m-am trezit la 6.

Aparent a fost totul ok, părea că am timp pentru orice, dar inevitabilul s-a produs: la 8:30 am adormit fără să vreau și m-am trezit la ora 13:00. :)) Deși m-am trezit târziu am fost suficient de obosit cât să adorm buștean la ora 12 noaptea cu speranța că mă voi trezi relativ devreme a doua zi. Inevitabilul s-a produs iar și m-am trezit la ora 13:00, din nou. Deocamdată încerc să supraviețuiesc cu programul ăsta haotic până când găsesc o metodă de a reveni la normal.

Ceea ce vă pot recomanda e să nu vă chinuiți să vă treziți mai devreme decât vrea organismul vostru fiindcă o să ajungeți în aceeași situație ca și mine, să vă treziți la 06:00 și să adormiți la 08:30. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.