Let Them All Talk (2020) – nu este atăt de amuzant cum am fi crezut

Let Them All Talk, noul film al lui Steven Soderbergh abordeaza legaturile de prietenie si creatia literara si ofera roluri frumoase unor actrite formidabile, cunoscute, precum Meryl Streep, Candice Bergen si Dianne Wiest.

Dupa The Laundromat care a lasat perplecsi un numar mare de spectatori, realizatorul Steven Soderbergh apeleaza din nou la actrita Meryl Streep pentru Let Them All Talk. Ii ofera rolul lui Alice Hughes, o scriitoare de succes care a obtinut premiul Pulitzer insa care momentan trece printr-o pana de inspiratie. Refuzand sa ia avionul pentru a i se oferi premiul in Anglia, Alice primeste o propunere din partea editorului sau, Karen, aceea de a merge cu vaporul pana in Anglia. Alice profita de aceasta calatorie pentru a invita alturi de ea doi prieteni dragi inimii sale: pe nepotul sau Tyler si pe cele doua prietene ale sale, Roberta si Susan.

Despre Alice nu stim foarte multe lucruri insa o putem ghici pe parcursul derularii filmului. Traieste doar pentru opera sa. Si nepotul sau pare unica sa legatura cu viata terestra. Inainte de traversarea Oceanului, realizatorul ne ofera o descriere scurta a vietii celor doua invitate ale sale. Aceasta croaziera cade la tanc pentru Susan, o vaduva singuratica dar si pentru Roberta care vede in aceasta calatorie ocazia perfecta de a scapa pret de cateva zile de jobul sau de vanzatoare de lenjerie si, poate, de a gasi un barbat bogat, dispus sa o intretina.

Filmul este intai si intai o reflexie asupra fundamentelor prieteniei, a timpului care trece, a cuvintelor nespuse si dificultatii de a relua o legatura. Reusita, gelozia, diferenta dintre mediile scoiale, ranchiuna, toate aceste elemente sun prezente in egala masura

Let Them All Talk le ofera personajelor sale ocazia de a se interoga cu privire la propria viata. Este disponibil pe Canal+ incepand cu data de 20 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *