Kitchari sau detox în stil indian

Numele său poate te lasă puțin perplex sau poate că te bagă în ceață. Și totuși, odată ajuns în farfurie, acest preparat începe să te minuneze cu toate beneficiile sale. Este extrem de nutritiv, detox și foarte ușor de preparat, un amestec de savori minunate preparate pe foc mic.

Iată însă mai multe cuvinte despre această perlă energetică. Kitchari vine direct din medicina ayurvedică. și este pe cale să înlocuiască preparatele precum pastele cu unt. Pe lângă faptul că este un veritabil panaceu pentru sistemul digestiv, kitchari este un fel de mâncare foarte parfumat pe care toată lumea îl poate prepara sau savura.

Ayurveda la noi în farfurie. Nu de deloc rău să te inspiri din medicina ancestrală și remediile sale minunate. Mai ales când ai nevoie doar de orez basmati, de linte și de mirodenii. Pe lângă faptul că este un veritabil deliciu, kitchari este un preparat complet care protejează și care acționează ca un film protector pentru sistemul digestiv.

Orezul vine cu glucide benefice, fiind în același timp foarte ușor de digerat, în timp ce leguminoasele vin cu toate proteinele necesare organismului. Mirodeniile au și ele un rol cheie. Curcuma este cel mai bun aliat pentru durerile de stomac. Deci suntem foarte departe de monodietele banale și de salatele cu lăptucă fără gust.

Kitchari este cea mai bună idee de consumat atunci când vrei să ții o cură detox. În plus, pe lângă faptul că este plin de beneficii, kitchari este foarte ușor de preparat. Este de ajuns dacă pui un pahar de orez basmati și o jumătate de pahar de linte într-o oală cu 4-5 pahare de apă. Lasă totul să fiarbă la foc mic. În tot acest timp trebuie să călești puțină ceapă într-un ulei vegetal, să adaugi curry, chimion, curcuma , ghimbir și piper. Mai poți adăuga și dovlecei, sparanghel, fenicul sau broccoli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *