Fascinanta Indie – motive pentru care trebuie vizitată

India este o tara a contrastelor, o tara unde mai mult de jumatate dintre locuitori traiesc la limita existentei intr-o saracie crunta, in vreme ce bogatii traiesc in castele si conduc ultimele modele de masini.

Cei care vor sa cunoasca aceasta cultura trebuie sa porneasca incursiunea din centrul Mumbaiului. Orasul este unul cosmopolit, iar acest lucru se traduce prin aspectul general. Mai mult decat atat, aici isi desfasoara activitatea industria indiana de filme motiv pentru care pe stradutele inguste turistii au ocazia sa vada in timp real cum se toarna un film.

Multe dintre atractiile turistice se afla sub patrimoniu UNESCO fiind o adevarata incantare atat pentru minte, cat mai ales pentru suflet. Din punct de vedere spiritual, India ofera o multime de locuri sfinte unde oamenii pot incerca sa gaseasca raspunsuri la unele dintre cele mai dificile intrebari, dar si sa afle care este de fapt sensul vietii lor.

Considerata una din cele sapte minuni ale lumii, Taj Mahal este unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Indiei. Monumentul este vizitat anual de milioane de oameni care vor sa admire intregul complex fascinati fiind de povestea trista a imparatului Jahan.

Dragostea unui barbat pentru sotia sa nu poate avea limite, iar dorinta lui Jahan a fost aceea de a avea un monument inchinat in memoria scumpei sale sotii Mumtaz Mahal.

O alta atractie importanta a Indiei este parcul national Kaziraga unde turistii pot admira in voie rinocerul indian unicor, o specie pe cale de disparitie. Suprafata parcului este de pana la 482 km fiind un loc unde oamenii se pot relaxa in timp ce admira o multime de specii de animale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.