Care sunt alimentele pe care trebuie să le consumi pentru a dormi mai bine seara?

Banane, cireșe, nuci, miere… ce trebuie să conțină un meniu ideal pentru a te ajuta să te strecori confortabil în brațele lui Morfeu?

Chiar dacă știi că în general, nu se recomandă să mănânci foarte mult înainte de a merge la somn, nu prea știi ceea ce ar trebui să mănânci mai exact? În general, ar trebui să se consume alimente bogate în mod natural în triptofan, un aminoacid esențial care permite sinteza de serotonină și mai apoi de melatonină. Adică hormonul somnului. Dar alte alimente sunt interzise atunci când vine vorba despre somn.

Care sunt cele mai potrivite alimente de consumat înainte de somn deci? În cap de listă sunt nucile, semințele de dovleac, migdalele și năutul. Sunt foarte ușor de consumat pe post de gustare sau de presărat peste preparate. Dar nu uita că trebuie să le consumi cu ceva vreme înainte de a merge la culcare deoarece trebuie și să se digere.

În ceea ce privește proteinele, mizează pe carnea de curcan și pe pește. Mai ales pe somonul sălbatic, pe ton, macrou sau stridii. Le poți consuma alături de alimentele feculente care conțin zahăr, ideal pentru a dormi deoarece declanșează secreția de insulină, apoi de serotonină și de melatonină.

Poți încheia masa cu un fruct la alegere- banane sau cireșe, amândouă foarte bogate în melatonină. Sau poți adăuga în ceaiul cu mușețel puțină miere care reduce producția de orexin, un neurotransmițător care ne ajuta sa stăm în alertă.

De asemenea, ar trebui să eviți unele alimente precum mirodeniile, brânza, alimentele grase, care pot îngreuna digestia, carnea roșie și în mod evident, cafeina. Uită de asemenea și de dulciuri, mai ales de ciocolată care conține teobromină, un compus care nu te lasă să adormi repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *