Beneficii importante ale fructului kiwi

Publicat pe De admin

Fructul kiwi este cunoscut mai ales pentru nivelul sau ridicat de vitamina C si pentru efectul sau antioxidant. Dar asta nu este singura sa virtute. Descopera citind acest articol care sunt virtutile acestui fruct venit din China.

Fructul kiwi, numit si „soricel vegetal”, in chineza, este un fruct indispensabil pentru micul dejun sau pentru brunch. Este un fruct de sezon cu coaja mai aspra, in nuante de maro care incanta papilele gustative ale celor mai mici si mai mari.

In sucuri smoothie, in tarte, in dulceata, sosuri coulis sau in salate de fructe, fructul kiwi se poate consuma deci in foarte multe feluri si in orice moment al zilei.

Iata care sunt beneficiile sale de care trebuie sa profiti neaparat.

Fructul kiwi poate intari sistemul imunitar. Acest fruct de iarna este cel care iti va intari sistemul imunitar si care te va ajuta sa te simti mai bine. Este un veritabil concentrat de vitamina C deci te ajuta sa lupti contra oboselii si a imbatranirii, putand intari sistemul imunitar si stimuland energia pentru a putea face fata iernii.

Kiwi, un aliat pentru sanatatea ta. Fructul kiwi are o densitate slaba de calorii, dar are o putere mare de satietate. Deci daca iti doresti sa slabesti, poti alege acest fruct fara probleme.

Fructul kiwi te ajuta sa spui Adio constipatiei. Da, acest fruct cu coaja mai gorasa este foarte bun pentru tranzitul intestinal. Poate sa actioneze asupra problemelor cu tranzitul datorita bogatiei sale in fibre alimentare. Este de asemenea extrem de bogat in actinidina, o enzima care poate favoriza digestia proteinelor animale. Este deci un aliat de pret contra constipatiei.

Kiwi este de asemenea, un fruct protector pentru inima. Asocierea de fibre si de polifenoli din kiwi are o actiune benefica asupra sistemului cardio-vascular. Daca vei consuma 2 fructe kiwi pe zi, vei ajuta la reducerea cu 18% a agregarii plachetare, adica vei evita formarea de cheaguri de sange si deci si de tromboza.

Poate reduce in acelasi timp, nivelul de trigliceride si sa repare ADN-ul, adica poate sa aiba un efect protector si contra cancerului.

Kiwi este un aliment alcalinizant deci poate preveni in acelasi timp si osteoporoza. Ori, este foarte important sa contabalansaM alimentatia noastra moderna care este bazata doar pe alimente acidifiante prin intermediul unor alimente alcalinizante care contin minerale esentiale pentru sanatatea noastra. Fara acest aport, corpul nostru va apel al rezerva de minerale din corpul nostru, de la oase, un lucru ce duce la osteoporoza.

Un comentariu la „Beneficii importante ale fructului kiwi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *