4 alimente pe care le poți consuma chiar dacă ești intolerant la lactoză

Chiar dacă o persoană prezintă o intoleranță la lactoză, asta nu înseamnă că nu mai poate bea sau mânca produse pe bază de lactate. Există unele alimente care nu prea conțin lactoză, unele alimente care nu conțin deloc, dar există și unele trucuri pe care poți miza pentru a ține sub control intoleranța la lactoză.

Brânza. Unele varietăți de brânză conțin foarte puțină lactoză în mod natural. Acest lucru se datorează procesului de fermentație prin care trece laptele, un proces care digeră lactoza în locul tău. Brânzeturile cu masă tare conțin foarte puțină lactoză la un nivel destul de bine tolerat. Varietățile cheddar, mozzarella dar și cele cu masă moale precum Brie sau Camembert sunt cele pe care poți miza. Iar parmezanul si emmentalerul nu conțin datorită procesului de maturare prin care trec.

Iaurtul. Cum iaurtul este un produs fermentat, la fel ca și în cazul brânzei, acesta își pierde în mare parte cantitatea de lactoză prin procesul de fermentație. Mai ales iaurtul care conține culturi bacteriene și iaurtul grecesc. Pentru a se obține textura sa groasă, o mare parte din lactoserum trebuie să fie eliminată.

Kefirul. Este un lapte fermentat, cel mai adesea aromatizat care conține bacterii benefice ideale pentru a digera mai ușor lactoza. În plus, kefirul conține cu 80% mai puțină lactoză decât laptele obișnuit.

Untul. Untul poate să fie și el tolerat bine în cazul unei intoleranțe la lactoză, atunci când se consumă în cantități moderate, bineînțeles. Untul ghee este cea mai bună alernativă deoarece nu conține deloc.

Încearcă să consumi produsele lactate în porții mici și să măreși mai apoi doza pentru a afla cât poți tolera. Atunci când sunt consumate cu alte alimente, produsele lactate se pot digera mai lent și astfel, ajunge în intestin o cantitate mai mică de lactoză. În plus, mai poți consuma înainte de mese enzima lactază alături de primele guri din produsele lactate. Aceasta te va ajuta să tolerezi mai ușor alimentele.

Un comentariu la „4 alimente pe care le poți consuma chiar dacă ești intolerant la lactoză

  1. Jupiter Ascending watch series tv

    Scurtă descriere: Pe langa efectele care m-au atras putin, povestea mi s-a parut penibila… La inceput am avut impresia ca ma uit la desene animate.. Sincer nu vi-l recomand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.