3096 Days, film bazat pe un caz real

Legat de filmele care au la baza lor un caz real mereu publicul cinefil va avea o slăbiciune, la fel se întâmplă si cu acest caz real ecranizat ulterior în care se vorbește despre povestea Nataschei Kmapusch, poveste relatata chiar de ea în cartea despre clipele prin care a trecut în timp ce a fost sechestrata ani la rând.

3096 de zile este un film despre o răpire si o sechestrare ce a durat 8 ani. În urma unui conflict minor cu mama ei, Natascha a plecat către școală unde nu a mai ajuns niciodată, astfel poliția a fost semnalata pentru un nou caz de dispariție, ulterior dovedindu-se a fi răpire.

Fata a fost sechestrata timp de 8 ani de zile si a reușit sa scape la varsta de 18 ani din casa răpitorului. În primele șase luni de sechestrare, copila a fost ținută într-un buncăr aflat sub casa răpitorului, izolat fonic si fără ferestre, molestată si agresată fizic si psihic.

După cele 6 luni de abuz, fata a fost lăsată sa urce în casa răpitorului pentru a face treburi casnice iar acesta chiar i-a pus la dispoizitie un radio, televizor si cărți … astfel aceasta reușind sa se educe câtuși de putin.

Fata a reușit sa evadeze la 18 ani, mai exact după 8 ani de calvar, în timp ce curata în curtea casei mașină răpitorului. După toți aceștia ani de chin, aceasta a dezvoltat sindromul Stockholm, simțind mila compasiune si dor după moartea răpitorului.

Ceea ce este interesant la acest film este faptul ca este bazat pe o întâmplare reala, chiar dacă filmul 123 Project free tv nu este unul de nota 10 si scenele sunt repetitive, este pusă în cadru o scena din viață reala cu un profund impact emoțional.

Gândindu-ne ca este un film, acțiunea pare săracă insa dacă ne comutam pe realitate si vedem totul ca pe un fapt real, atunci evenimentele deja au alta conotatie.

Natscha, fata care a trăit pe pilea ei experiență a povestit ca a cumpărat casa răpitorului si a petrecut mult timp acolo, practic traumele i-au schimbat si deformat percepția. A mai povestit si ca după ce a reușit sa evadeze a păstrat distanta fata de familie. Este infiorator ce se toate întâmpla în mintea unui copil abuzat care creste într-un astfel de mediu.

Filmul merita văzut si privit ca atare adică privit exact ca un caz real, ca o întâmplare reala din viață de zi cu zi sau mai exact ca un caz extrem de răpire si abuz, sa se tragă un semnal de alarma asupra acestor lucruri ce se întâmplă în mod frecvent în societate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *